Kvällstankar och cola

Ofta när jag läser andra bloggar eller bara srfar helt random på internet slås jag av tanken över att alla vill passa in i en och samma mall. Det är en mall som vi endast kan skylla på att media har skapat.
Eller är det media egentligen?
Det borde ju vara modellagenturer som har startat trenden.
Vadå mall, vadå trend tänker ni säkert nu.

Men vad jag menar är att alla tjejer vill se ut på ett speciellt sätt. De ska vara smala, ha snygga kläder och drunkna i smink. Men varför?
Jag kan inte säga att jag tycker att tjejer som är så smala som modeller och sånt tjafs, är fina. Jag tycker verkligen inte att det är snyggt att vara så smal att det sticker ut ben överallt. Vad hände med att tjejer har breda höfter och naturliga bröst i B-C kupa (självklart finns det de som har större naturligt)?

När jag ser statistiken över hur många det är som lider av ätstörningar idag så blir jag arg. Riktigt arg.
När det finns människor som mår dåligt för att de inte kan bli som den i stort sett omöjliga mall man ska leva upp till och passa i, fattar de inte hur sjukt deras mode är då?

På nästan varenda storbloggares bloggar ser man hur detta speglas av dem. Det är inte okej att se ut som man ska, naturligt.
Men tycker folk verkligen att modellerna är snygga där dom står som pinnar?
Det är inte sunt. Det finns modeller som är så smala att dem dör på catwalken, de svälter ihjäl. Det finns inte en enda modevisning med stora modeller där ingen har en kropp som är så slut att den ramlar eller svimmar av. Och detta försöker vi leva upp till och ta efter. Dessa smala kroppar bakom ett liv med svält och ångest. Varför har det blivit såhär?

Jag blir bara så frustrerad, för det finns inget jag tycker är snyggare än när det kommer folk som är naturliga. Som har sin klädstil och skiter i vad andra tycker. Tjejer som går på stan utan smink, det är fint. Jag önskar att jag också hade vågat det. Men vet ni?
Även om jag sitter och skriver om hur arg och frustrerad jag är över detta så är jag själv så grovt fast i detta mönstret att jag knappt kan gå utan smink. Ska det komma någon hit så måste jag sminka mig, åtminstonde måste jag ha foundation och mascara. Det är endast om jag har en riktigt bra dag som jag går utan smink. Och likaväl som jag frågar er varför så ställer jag samma fråga till mig själv. Varför?

Tjejer (och killar), titta på er själva och se hur fina ni är. Ni duger, precis som ni är. Så sjukt bra är ni!
Ta åt er av min kärlek som jag sprider till er!

Micha Hellberg'

Piff & Puff

Jag sitter och pratar med Pernilla på msn just nu. Och jag kom att tänka på att det inte är säkert att jag träffar henne förrän efter praktiken nu. Det är väldigt tråkigt, för Pernilla är en sån person som alltid kommer med ett glatt humör och kör all in.
Det går inte att var sur i närheten av henne. Det är alltid något galet på gång och även i de värsta stunder lockar hon fram ett leende.

Pernilla och jag gör saker spontant, som att stå i köket i skolan och skrika piff och puff för full hals. Eller spontant åka in till stan och ta en cider eller två som plötsligt blir till en riktig karatefylla. Att vi är såpass lika som vi är gör det hela ännu bättre. Perfect match kan man kanske säga.

När jag såg henne första dagen i skolan trodde jag aldrig att vi skulle bli så bra vänner. Men nu sitter jag här och hon är en av de fem som jag litar på mest i hela klassen.

Jag vet inte vad jag ska göra utan min fina vän nu i tre månader ungefär.
Bjuder på en fin bild på henne här!



Micha Hellberg'

Hemma

Nu är vi hemma från restaurangen.
Som ni såg så åt jag kinamat och det var verkligen gott. Väldigt länge sedan jag åt det.
Johanssons är verkligen ett ställe jag kan rekomendera. Jag har ätit där många gånger och jag har aldrig varit missnöjd. Maten är väldigt god och till ett bra pris, portionerna är väldigt stora och personalen är trevlig.
Vad mer kan man begära?

Vad jag ska göra nu ikväll har jag ingen aning om. Är ganska seg för helgen har bestått av festande.
Men jag klagar inte, jag har haft väldigt roligt.
Imorgon börjar förberedelserna inför praktiken på riktigt. Det är läskigt men spännande på samma gång.
Skum känsla helt enkelt.

Micha Hellberg'

Nu är vi på restaurangen. Det blev kinamat...

dsc00165 (MMS)

Nu är vi på restaurangen. Det blev kinamat för hela slanten. Min ljuvliga cola på bilden. Micha Hellberg'


Snart dags att åka ner mot restaurangen. ...

dsc00135 (MMS)

Snart dags att åka ner mot restaurangen. Micha Hellberg'


Nystart och resa

Hej fina.
Som ni ser så är bloggen rensad och alla gamla inlägg borta.
Jag har bestämt mig för att börja om på nytt.
På nya grunder och vad passar bättre än att starta om när någonting så spännande som praktik på ett fartyg står som nästa punkt i livet?

Jag tänkte att jag skulle skriva redan nu och berätta om sista veckan hemma innan praktiken och sedan kan jag skriva lite om vad vi fått göra i den klassen jag går i. Med tanke på att inriktningen sjöintendentur är lite speciell. Jag kommer även att berätta om några av mina fina klasskamrater och är det något speciellt ni vill läsa så är det bara att fråga.

Jag återkommer med fler inlägg idag.
Jag kan även meddela att jag kommer börja med mobilbloggning.
Idag fyller pappa år så nu blir det att umgås med honom och gå ut och äta på restaurang sedan.
Éller ja ut och ut. Vi ska ner till Johanssons krog som ligger i brunnsbo.
Men de har riktigt bra mat, så det är ett tips från mig.





Micha Hellberg'

RSS 2.0