Ännu en dag på båten

På måndag har jag varit ombord i tre veckor och det känns som en hel evighet redan.
Jag har tvivlat lite till och från på om det verkligen är det här jag vill göra. Visst, det har varit min dröm i många år och jag har verkligen kämpat för att nå hit.
Men nu när jag väl har kommit hit och nått min dröm så vet jag inte vad jag ska kämpa för att uppnå. Jag vet inte riktigt vad jag vill med mitt liv och den här resan som jag hoppat på.
Ni som känner mig vet att jag har slitit för att komma hit. Det har varit både med glädje, tårar och frustration som jag tagit mig igenom alla skolarbeten och kommit hit. Och jag tror att om det inte varit för att ni nu står vid min sida och stöttar mig genom allt det här så hade jag inte kämpat ett skit. Då hade jag lagt mig ner och skitit i det här. För vad är min dröm nu?
Vad är det jag ska kämpa för?
Vad är det jag vill få ut av detta?

Ska jag svara helt ärligt på den frågan så vet jag inte. Men nu är jag här och jag försöker göra det bästa av situationen. Jag går upp på morgonen och går in i köket och försöker ta in så mycket som möjligt av dagen. Försöker lära mig allt som är användbart sen när jag själv står i en byssa och lagar mat åt en hel besättning.

Samtidigt som jag hela tiden funderar på detta och frågorna gnager i bakhuvudet så går jag och funderar över hur jul och nyår ska bli. Ombord på ett fartyg antagligen och vad jag vet just nu så blir julen i Lübeck.
Det blir första gången i mitt liv som jag firar jul utan en enda familjemedlem och dessutom utanför Sveriges gränser.
Just nu vill jag vara fem år igen och stå i farmors hall med min kudde under armen och bara få vara i hennes närhet och suga i mig all hennes kärlek.
Det finns ingen som kan få mig att må så bra som min farmor, hon förstår mig på ett sätt som ingen annan gör. Det största stödet jag har. Och jag beskyddar henne av hela mitt hjärta och av hela min själ.
Hade hon inte funnits vid min sida under mammas och pappas separation så hade jag mått sjukt mycket sämre än vad jag har gjort åren efter allt. Åren efter alla bråk som varit.

Alla skulle haft en farmor som min. Hon är helt underbar och helt klart bäst. Hon står alltid med öppna armar och tar emot mig i sin famn.

Micha Hellberg'


Svajigt internet

Jag är tillbaka.
Internet här på båten är lite som det är. Täckningen går upp och ner så fort vädret blir lite kasst.
Men nu blir det en dunder uppdatering istället.
Så what's happen in vegas?

Nej, men skämt åsido.
Jag var ledig halva lördagen och det var lite mini fest med fillipinarna kan man säga. Fyra av dem åker hem på torsdag och ersätts med två så det var lite som ett avsked.
Det bjöds på karaoke hela kvällen och av någon anledning var mikrofoneb mer i min hand än någon annans. Och jag slog rekord på poängen hela tiden. Man kan komma till hundra och jag kom till 96.

Söndagen var jag helt ledig och den dagen spenderades genom att sova och titta på film. Jag skulle egentligen pluggat men jag ansåg att jag istället skulle se till att bli helt utvilad och orka med resten också. För nu har jag kört gärnet i snart tre veckor och knappt vilat någonting. Det har mest varit jobb och plugg som rört sig i tankarna.

Igår kom vi fram till Kemi i Finland. Så högt upp man kan komma.
När vi var påväg upp så åkte vi rakt igenom en massa is och jävlar vad det lät mot fartyget när vi gled igenom.
Och det såg sjukt roligt ut på kanten av fartyget för det liksom skvätte upp is.
I Kemi hade jag och Johan tänkt gå iland och titta på sjömanskyrkan dom har där. Men vi fick veta att den öppnade klockan fyra eller fem, så det sket sig.
Istället tillbringades resten av dagen med jobb och senare film. Steph Brothers bland annat. Den var verkligen skit kass. Se den inte.

Nu är vi påväg till Lübeck i Tyskland.

Micha Hellberg'

Göteborg

Tänkte börja med att berätta lite om gårdagen.
Det var en lugn dag i köket. Vi hade kyckling, ris och curry till lunch och jag tog hand om kycklingen.
Jag delade klubborna och rullade dem i mjöl och grillkrydda innan jag stekte dem. Det var verkligen gott.

Till middag var det ärtsoppa som Ulf tagit hand om. Och jo, familjen. Jag åt ärtsoppan.
Sedan fick vi pannkakor med sylt och grädde till efterrätt och jag har aldrig haft så ont i magen i hela mitt liv som efter att jag åt grädden igår. Dumma dumma laktos!

Idag höll jag på att försova mig, men det gjorde jag inte som tur är.
Det var gröt till frukost och jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha på så jag tog allt och konstaterade att på mannagrynsgröt ska man ha äpplemos eller kanel och socker. För det var godast.
Sedan gjorde vi lunch och när den nästan var klar gick jag iland och träffade Pauo på hennes håltimme. Det var så skönt att umgås med någon av kvinligt kön igen. Men vi gjorde inte så mycket. Gick mest omkring i stan och kollade på skit.
Jag köpte pepparkakor, Annas såklart för det är de godaste. Jag köpte även ett välbehövligt läppbalsam och en välbehövd handkräm med papaya lukt och tvål och topsar. Bara nödvändigheter med andra ord. Och ja.pepparkakorna var nödvändiga, nödvändigast till och med.

Sen skulle Pauo på museum med sin klass och då åkte jag till Bergsjön och hälsade på Tove och Lemuel. Mysigt att se dem igen. De ger mig styrka. Fina vänner!
Jag åkte med dem till allum där de skulle handla och sedan tog jag bussen tillbaka mot fartyget. Nu sitter jag här och vi har blivit försenade så jag hade inte alls behövt ha så bråttom iväg.
Nu ska jag gå och titta på någon film med Johan och Alex.
I förrgår såg vi Mr. Nobody. Den var bra, se den!



Micha Hellberg'

Tio dagar senare

Nu är det tio dagar sedan jag mönstrade på.
Men nu börjar jag komma in i rutinerna här och det känns bra. Jag lär mig mycket av det här och även om det många stunder kan kännas väldigt ensamt här så är det bara att bita ihop och fortsätta.
Men jag klarar det här. Jag är stark. Just nu är jag det, fast jag kanske tänker för mycket på allting för att kunna somna ikväll.
Jag saknar er där hemma. Jag saknar att bara kunna ta upp telefonen och skriva ett sms till just den personen jag kommer att tänka på att jag inte träffat på länge. Att höra av sig till de närmsta när det känns det minsta ensamt osv.

Men det jag saknar mets är nog ändå telefonsamtalen med min farmor. Hon är något av det bästa jag har, en riktig pärla. Kan verkligen prata om allt med henne och det finns ingen som jag litar på så mycket som jag litar på min farmor. Hon är bara helt underbar och totalt bäst. Jag älskar henne, av hela mitt hjärta och hela min själ.
Farmor, jag gör allt för dig!

Micha Hellberg'

Kommentarer

Tänkte bara säga till er att det är helt onödigt att lägga energi på att kommentera anonymt för det första, men att sedan skriva elaka saker. Jag läser första orden och redan där märker jag av elakheten och då tar jag helt enkelt bort kommentaren. Varför ska jag lägga energi på att godkänna en kommentar där någon skriver anonymt om hur ful jag är, hur misslyckad blogg jag har osv?

Om ni inte tycker om mig eller det jag skriver så kom med tips, och då menar jag inga glåpord om mig utan vad jag ska skriva om, eller sluta helt enkelt att läsa bloggen.
Varför lägger du din energi på att skriva elaka kommentarer och sen inte ens våga gå ut med vem du är och stå för ditt ord?
Är inte det fegt?

Om man säger något så måste man kunna stå för det för annars har orden inget som helst värde och varför ska jag då ta åt mig av orden?



Micha Hellberg'

Tisdag

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Det har varit en väldigt seg dag och jag har fått lägga tid på att plugga, vilket är bra. Jag började på arbetet vi fått med oss av vår kökslärare. Men hujeda mig, det var inget lätt arbete. Antar att jag får ta hjälp av kockarna med det.

Sedan har jag även ritat och jag blev grymt nöjd med min bild idag.
När jag är i Göteborg kan jag mmsa upp en bild på den.

Maten idag var varma mackor till frukost, panerad fisk till lunch. Och till middag var det kålpudding, familjen hör och häpna, och det var sjukt gott!
Ikväll händer det inte så jätte mycket, jag håller på att tvätta och lite senare blir det film med Johan, Alex och Oskar. Nice!

Micha Hellberg'

Såhär sliten känner jag mig just nu. Ikväl...

dsc00170 (MMS)

Såhär sliten känner jag mig just nu. Ikväll blir det sängen tidigt. Eller kanske ska säga kojen. Micha Hellberg'


Tillägnat Rebecca Ahlberg

Jag är så glad att jag fått lära känna denna vackra tjej.
När jag satt i Skeppet första dagen i trean och såg ut över min nya klass var hon en av de som jag tänkte aldrig skulle prata med mig. Men idag är hon en av mina bästa vänner.
Det gick sjukt snabbt verkligen och jag har aldrig klickat så lätt med människor som med vårt lilla gäng.

Rebecca, du är inte bara cool. Du är även snygg, vacker, underbar, riktigt snäll och bara så sjukt bra att jag inte vet vad jag skulle gjort utan dig. Jag kommer ställa upp för dig i vått och torrt. För det är du värd, minst sagt.
Vi har redan byggt minnen med varandra genom att gå i den klassen som vi gör och det är underbart.
Kommer aldrig att glömma veckan på öckerö.
Och jag kommer definitivt aldrig att glömma när jag såg dig i blått hår och fick världens chock.
Du är bara totalt underbar och du har alltid nya upptåg på gång.
Tack för att jag får vara en del på den här resan i ditt liv.



Micha Hellberg'

Lugn dag

Idag har det varit en väldigt lugn dag.
Till lunch var det fyllda paprikor, ris och tomatsås. Men de hade vi förberett i helgen så de skulle bara in i ugnen ungefär.
Så jag gjorde lite sallad och sedan satt jag lite vid datorn och så.

Till middag var det kallops och även den hade vi förberett i helgen, så den skulle bara redas och kokas.
Vi passade då på att vaska golvet i köket, pentryt och disken innan det var dags att äta, diska och sedan sluta.

När jag slutat kollade jag på en tråkig film tillsammans med Alexander och Johan. Oskar vart också med i början men han gick.
Efter filmen gick vi och spelade pingis. Det var ändå ett ganska roligt tidsfördriv och kanske kan det bli lite avbrott från alla filmer?

Det var allt jag hade att komma med idag.
Imorgon blir det fisk och kålpudding i köket.

Micha Hellberg'

Måndag

Idag mina vänner, så har det inte hänt överdrivet mycket.
Det var frukost som var risgrynsgröt. Gott.
Sedan plockade jag undan hela frukosten och gjorde grönsallad till lunch och middag.
Efter det vart det all disk jag tog tag i och nu sitter jag här och väntar på Uffe så att vi kan gör klart lunchen som är fylld paprika med tomatsås. Gott gotti gott gott.

Micha Hellberg'

lite att berätta

Jag har ju lite att berätta. Hann inte skriva på raset förut. Men här kommer det.

I torsdags hade vi avlösningsstädade vi hela byssan. Det innebär att vi förberedde all torsdagens mat på onsdagen och sedan polerade vi HELA köket osv. Vi vaskade alla golv i anknytning till byssan och det blev verkligen rent.
Det blänkte i hela köket.

I fredags fick jag vara min egen chef med Martin som bara övervakade och sa lite vad jag skulle göra. Så jag lagade hela frukosten och allt. Jag gjorde även en chili sås till kvällen och värmde upp all mat.
Det gick riktigt bra och Martin sa att han var nöjd med mig och verkligen ville att jag skulle vara kvar. Men jag ser inget hinder med det för jag har inga som helst problem med den andra kocken, Ulf. Visst han är äldre och så, men han är verkligen jätte trevlig och lär mig väldigt mycket. Det är väldigt roligt här.

Igår jobbade jag med Ulf under hans regler, men det var bra.
Jag kommer inte ihåg just nu vad vi gjorde. Men det kommer om ni ställer frågor om det. Precis som med allt annat, fråga så svarar jag :)

Men jag var bara med på förmiddagen, för sedan blev jag lite sjösjuk och låg i hytten och spydde för att sedan äta och spy ännu mer tills jag somnade vid åtta ungefär.

Idag har vi vart i Belgien igen och jag jobbade så jag kunde inte gå i hamn, vilket jag hoppas kunna göra nästa gång jag är här. Idag lagade vi korv och stuvad potatis till lunch och sedan oxfilé och stekt potatis med vitlök till middag. Och just det jag får ju inte glömma att det var ägg och bacon till frukost.

Jag hann även med att vara uppe på bryggan och se hur man tar emot lots på båten.
Det var en man som kom upp på båten och visade vägen fram till kajen.
Kul att få se det ändå.

Har ni frågor så ställ dem. :)



Micha Hellberg'


Inget bloggande

Förlåt förlåt förlåt för att jag har varit så sjukt dålig på att uppdatera dessa dagarna.
Förlåt verkligen.

Jag har inte så mycket tid att skriva nu. Men jag skriver på min rast sedan och uppdaterar om de gångna dagarna och sedan får ni ett hett tidsinställt inlägg någon gång :)
En person kommer i vilket fall att bli väldigt glad.



Micha Hellberg'

Just nu

Sitter i dagrummet och har inget att göra. Jag och Martin är klara med allting i köket. Varenda vrå är städad och vi väntar på att folket ska ta mat så vi kan äta, diska och gå.
Då blir det mer bloggning. Men just nu skriver jag inte mer.

Vill bara berätta en sak till och det är att jag saknar mina bröder som fan. Men på fredag får jag prata med den ena iallafall och höra en välbekant röst.

Uppdaterar med en bild från Fias fest.
Då såg jag ut såhär:



Micha Hellberg'

Dag 2

Idag kom vi fram till Belgien. Som vi lämnar vid åtta någon gång. Och det ska vara riktigt dåligt väder på vägen hem och det kommer att gunga ordentligt. Håll tummarna för att jag ska slippa bli sjösjuk nu. Det skulle liksom vara så typiskt när jag verkligen känner att det går bra i köket och är roligt, då vill jag inte få ett avbrott. Jag tycker att det här är kul. Jag vill lära mig mer och mer och mer.

Just det, ni måste ju få veta vad som hände förut.
Vi kom fram hit till Belgien vid 12 någon gång och allt var frid och fröjd tills det plötsligt blev drama mellan svenskar och belgare. Det hela slutade med att två feta belgare drog upp varsin pistol och sköt tre svenskar som nu ligger omplåstrade i sina hyttar.
Ja, jag driver med er. Men vi är i Belgien och idag har det inte hänt speciellt mycket. Det har regnat i belgien och sett allmänt grått ut typ.

Så vad har jag gjort i byssan idag?
Jo ni förstår att innan lunch så bakade jag goda kanelbullar, klyftade potatis, skar sallad, rev morötter och tog hand om lite disk emellanåt. Jag gjorde också min egen ajvar sås som jag gjorde en hel del på Stenungsön i somras och så städade jag ur lite kylar. Sedan åt vi lunchen som Martin (kocken) lagat och det blev köttbullar, gräddsås, potatis och lingon. Ruskigt gott.

Efter lunch var det rast från 13-15.30 som vanligt. Jag tänkte bloggat då, men så fort jag la mig i kojen och skulle titta på tv så slocknade jag och sov enda fram till 15. Tur att man är smart nog att ställa klockan.
När jag kom tillbaka gjorde jag pizzasallad, städade ur en kyl och lite sådana saker. Vad jag mer har gjort kommer jag inte ihåg just nu. Men det kommer väl tillbaka om en stund antar jag.
Till middag åt vi calamares, min ajvarsås och potatisklyftor. Gott är det enda rätta att säga om den maten.



Fick en kommentar från min faster som jag svarar på här:
Alltså det går ju bra för dig gumman. Du är du säker på att dom inte behöver någon som kan ta lite blodtryck o prover?? Jaj´g kommer med en gång. Hur har det gåt med gunget?? Sov du gott eller?? Puss Puss
Svar:
Jo, det går helt okej för mig här. Kocken är jätte duktig verkligen och jag känner att jag kan lära mycket av honom, vilket är väldigt bra.
Haha, jag kan ju alltid kolla ;)
Det har inte gungat så mycket, visst rör det sig lite. Men inte så farligt mycket, det har mest varit härligt. Inatt ska det dock bli ruskigt dåligt väder så jag får bara hoppas att jag inte blir sjösjuk nu. Jag har sovit gott. Man vaggas ju till sömns så I am sleeping like a baby om man säger så ;)
Saknar dig faster. Puss

Nu ska jag varava ner för att komma i säng i tid för en gångskull.
Micha Hellberg'

Första dagen i byssan

Nu har jag haft första halva dagen i byssan. Jag har bakat en äpplekaka, hackat grönsaker och gjort hamburgare. Eller iallafall format och stekt hamburgarna. Just det, jag gjorde även en hamburger dressing. Jag är bra.

När vi åt frukost så satt vi inne i tv rummet och tittade på nyheterna, jag och kocken. Sen kom även maskinchefen och då har de bestämda platser som de sitter på. Och chefens platser tar man aldrig. Lite små kul sådär.
Till frukost var det macka med stekt ägg, bacon och falukorv. Och såklart vatten melon. Gott med vattenmelon.
Efter frukosten städade vi ur lite kylar och diskade innan vi gjorde klart lunchen.

Hamburgarna som vi gjorde var till lunch, de var goda. Men även då var det att kaptenen har en bestämd plats vid ett av borden, och ingen sätter sig på den. Vadå respekt?

Sen var jag uppe på kaptenens kontor och lämnade in mina handlingar och sådant, sedan gick vi ner till slabben så jag kunde köpa tandborste och coca cola. Light var det enda som fanns. Men mmmm. Gott gotti gott gott.

Nu har jag rast till halv fyra och tänkte ägna mig åt att ta det lugnt och teckna lite.
När jag börjar igen ska vi steka kyckling piccata som kocken förberedde förut och så ska vi sätta en bulldeg. För jag ska få baka kanelbullar imorgon.
Jag känner att det här kan bli bra, kocken har gett mig beröm för det jag gjort idag. Så det känns som jag står på rätt ben just nu.
Hoppas ni har det bra hemma.



Fia, jag svarar på din kommentar här.
Jag förstår dig gumman, jag är också sån. Men snart kommer jag hem. Just nu är jag halvvägs till belgien lite drygt. Och jag har det super bra här. Så du behöver inte komma med gummibåten.
Puss på dig, daarling!
Älskar dig!

Micha hellberg'

Hejdå Göteborg

Har just tittat på ung & bortskämd.
Jag blir så fruktansvärt arg på såna program. Hur svårt kan det vara att sköta ett hem?
Varför passar deras föräldrar upp vuxna människor?

Tänk om min pappa hade varit sån, då hade jag aldrig suttit här ensam på en båt. Här finns det ingen som bryr sig ett smack om vad jag gör osv. Vill jag ha en grisig hytt så skiter dom i det, men dom kommer ju aldrig någonsin att städa åt mig.
Nä ni, jag säger verkligen tack till min pappa för att han låtot mig göra i stort sett allting själv. Och sen kan jag absolut inte säga att jag hjälper till speciellt mycket hemma. För det gör jag inte. Men jag skulle aldrig förvänta mig att min pappa kom med frukost på sängen osv.
Det är klart att jag tagit förgivet att han ska laga mat till mig och sådant, men det är en sak som ändå kan vara okej. Knappt ens att det är okej när man är myndig. Det är nu man ska vara på väg ut, på väg mot ett eget liv någon annan stans i världen. Ut mot nya äventyr, på egna ben.

Jag har också hunnit med Johan Glans - world tour of skåne. Dom har den filmen här på båten men det bästa av allt är nog att dom har pirates. Jag är såååå nöjd.
Alla tre har dom. Mina favorit filmer. Jag vet vad jag kan göra när det är svårt att sova.
Tacka vet jag filmer.

Nu lämnar vi snart Göteborg dessutom, klockan 23 åker vi ut på havet och förbi skåne som är klass två varnat. Jag hoppas innerligt att jag ska slippa bli sjösjuk. Så tänk på mig när ni ligger i era mjuka sköna sängar. Jag kommer att ligga i min koj och känna gungandet, men förhoppningsvis inget illamående.
Det blir spännande det här. Äntligen börjar resan som jag gett mig in på genom att söka denna utbildningen.

Nu ska jag förbereda mig för att sova, börjar trots allt 06.30 imorgon.


Btw, Tove. Jag fick upp din tröja det första jag gjorde. Hua mig vad jag saknar dig. Fina Sis!
Hit hade jag aldrig kommit utan dig. Älskar dig, verkligen!

Micha Hellberg'

Mönstrat på och sånt nu

Nu har jag möstrat på båten. Min hytt är precis lagom stor och jag har både tv och dvd, dusch och toalett. Myyys!
Jag träffade kocken som verkade vara en trevlig prick och skepparen hade sina barn här så honom får jag prata mer med senare.
Jag har nästan kommit iordning men tänkte ta mig tid till att få upp det mesta ur väskan sedan när jag fått landa lite. Det enda jag har gjort är att bädda min säng.
Och tove!!! Jag fick ner min kudde! haha.

Just nu sitter jag i dagrummet med några fillipinare och pratar engelska. Det går sådär faktiskt. Men sålänge de är sämre än mig så går det bra. Haha.
Men känner att jag redan saknar folket hemma nu. Mina vänner och sådär.
Men vi ses när jag kommer hem!



Micha Hellberg'

Åker snart

Nu är allt packat och det enda jag väntar på är att pappa ska komma så att vi kan åka.
Har lagt in lite ny skön musik på telefonen att lyssna på när jag ska sova.
Härligt!

Vi hörs antagligen senare, beroende på om jag har lust att skriva eller om jag ska ägna mig åt att vara lite social. Vi får se sedan. Men jag uppdaterar så mycket jag känner att jag har tid med mellan skolans alla grejer.
Bjuder på min pepp låt:


Micha Hellberg


Snart är det dags

Kom just in efter att ha varit en sväng på biblioteket och apoteket, för att sedan säga hejdå till fia. Hua mig vad jobbigt det är med avsked.
Nu ska jag göra iordning det sista. Alltså lägga på ett lager smink så jag kan packa ner necesären och sådant nödvändigt.
Sedan är det bara äta och vänta på att pappa kommer hem som är kvar att göra.
Sen är det påmönstring i skandiahamnen port 4. Oj oj.
Vad gör vi?
Nu kör vi!!!



Micha Hellberg'

Sista kvällen hemma

Sitter i mitt rum och tittar på min packning. Ska snart lägga ner det sista. Känns så konstigt att jag ska vara borta så länge. Men det är bara att köra på och se vart detta tar mig.
Jag blir en erfarenhet rikare och om jag inte testar detta så vet jag inte om det är något för mig eller inte.

Har försökt träffa så många som möjligt utav mina nära nu innan jag ska åka. Och det har varit lite upp till andra att engagera sig i att ses också. Så jag vill inte ha några som helst sura miner över att det är någon jag inte träffat. Det finns dem som jag velat träffa mer än något annat, men utan deras intresse kan jag inte göra något.
Men nog om det.

Nu är det sista kvällen på länge i Sverige och jag försöker tagga inför imorgon då jag ska åka.
Det kommer att bli bra. Det vet jag nu efter att ha mailat med en på båten som heter Kristian. Han var väldigt mycket mer mån om att ge mig den informationen jag behöver än vad någon av de som jag varit i kontakt med innan har varit. Nu känns det mer spännande än läskigt att åka. Men största problemet nu är min packning. Hur ska jag få ner allt jag vill och behöver ha med mig?

Vi hörs senare.
Micha Hellberg'


sitter på spårvagnen nu med en vitamin nu ...

dsc00017 (MMS)

sitter på spårvagnen nu med en vitamin nu som tjatar om att vara med i min blogg. Så vad gör man inte när man är så snäll som jag? Och sen är min vitamin söt så det blir bara bra med en bild på henne. Micha Hellberg'


Dålig uppdatering

Har varit dålig på att uppdatera min blogg. Men jag har haft fullt upp.
I fredags när jag kom hem ifrån Tyskland så dog jag i min säng med en gång. Innan Malin väckte mig och frågade om jag vill äta räkor. Och det gjorde jag och det var såå gott.

Igår var det lördag. Då var jag först i stan med Janina och uträttade några ärenden och köpte en massa massa godis. Vi mötte upp Mimmie på backaplan och var med henne en liten stund.
Sedan åkte jag hem och åt god mat som pappa hade lagat innan jag åkte ner till lillhagen och pratade med Pernilla som sedan sminkade mig till emo. För sedan var det halloweenfest hos Fia.
Det var underbart roligt och Fia var nöjd med yatzyt hon fick av mig.
Tyvärr hade kvällen en dålig utgång, men i helhet vart allting bra.

Idag har jag först varit förbi hos farmor en snabbis och fått se henne innan jag åker imorgon. Jag träffade också min härliga faster som jag tog sällskap med till torget för att ta bussen mot mamma.
Och nu sitter jag här i mammas soffa efter att ha myst med min fina lilla kissekatt.
Vi tittar på "Så mycket bättre" och väntar på min kusin och sedan ska vi gå och äta.



Micha Hellberg'

Nu är vi påväg hem. Lämnade just hallandså...

dsc00185 (MMS)

Nu är vi påväg hem. Lämnade just hallandsåsen och närmar oss halmstad. Drygt 17 mil kvar. Allt har gått bra men det går varit väldigt dåligt väder hela vägen nästan. Inte helt okej. Men det blev bra ändå. Micha Hellberg'


Nu är vi i ängelholm. Och har mött en rikt...

Nu är vi i ängelholm. Och har mött en riktigt tät dimma. Man ser i stort sett ingenting. Riktigt obehagligt. Men det går bra. Pappa försöker förstå sig på farthållaren i bilen. Micha Hellberg'


Ungefär såhär mycket ser man ute just nu. ...

dsc00171 (MMS)

Ungefär såhär mycket ser man ute just nu. Skönt att det knappt är någon trafik ute. Vi är just nu i halland. Så vi har en bit kvar. Skriver när vi är i helsingborg. Micha Hellberg'


Tuta och kör

Nu rullar det mot tyskland med pappa.
Jag uppdaterar från mobilen medan vi är si Sverige om imorgon när vi kommer hem.



Micha Hellberg'

Ja det får plats!!

Nu har jag och Tove packat nästan allt som ska med. Det har gått utmärkt och utan Tove skulle inget ha fungerat. Hon fick ner allt som jag hela tiden sa inte skulle få plats. Och när jag tjatade om att det inte skulle få plats så överbevisade hon mig.
Så som sagt så har det gått väldigt bra och nästan allt är nere.

Nu ska jag snart följa Tove till bussen och hon ska åka hemåt och roa sig med att tvätta och plugga.
Shit vad jag kommer att sakna henne och Lemle. Mina fina "syskon". Utan dom inget mig. Så är det bara.



Micha Hellberg'

Packa

Sitter här och väntar på att Tove ska komma hit. Hon ska hjälpa mig att packa och sådant där nödvändigt.
Sedan ska jag laga kycklinggryta till oss, ett recept som jag själv kommit på. Underbart gott. Men FETT!
Fast fortfarande underbart gott. Mahahaha.
Har egentligen inget vettigt att skriva just nu.

Ikväll åker jag och pappa till Tyskland och handlar priiiiit. Det blir awsome.
Så jag borde kanske göra iordning lite mackor som vi kan äta på vägen ner?



Jag hör av mig senare.
Och glöm inte att ni kan höra av er till mig både via mail och kommentarer.  
Micha Hellberg'

Changes

När jag hör den här låten tänker jag bara på mig och pappa rakt igenom.
Han var min bästa vän under största delen av mitt liv. Men nu känner jag honom inte.
Vi bor under samma tak men går våra egna vägar. Vi pratar knappt med varandra längre och jag tycker att det är synd, för jag vill ha den vännen jag hade i honom. Jag saknar min bästa vän som umgicks med mig coh hittade på roliga saker. Som att gå på bio, åka och bada osv. Det kan vara något litet. Men jag vill ha tid med min pappa. Jag vill att vi ska åka till ett café och ta en fika, gå på bio, ta en promenad eller vad som helst. Bara umgås som far och dotter och få tillbaka får vänskap.



Micha Hellberg'

Tutande bilar

Jag och Paulina gick en promenad och hamnade på donken.
När vi skulle gå därifrån var det en bil som stannade och tutade hysteriskt. Det visade sig att det var Christina, Paulinas moster, och hon körde oss upp till torget där vi tog bussen in till stan för Paulina handlade godis till sina föräldrar för 80 kr.
Sedan åkte vi hem och nu sitter jag här i mina mjukis och är en trött och sliten tjej-hej-ej.

Men just med tutande bilar kom jag att tänka på att när man går några tjejer i stan så tutar killar alltid när de åker förbi. Men varför?
Visst, vi är tjejer. Men de vet inte hur vi ser ut eller någonting för det hinner man knappast se i farten liksom. Så jag feting dissar sådant. Verkligen.

Nu är min coca cola slut och jag orkar inte gå de tre steg som är ut till köket för att fylla på min glas. Då är jag verkligen trött. Och cola beroende som jag är så kommer jag snart att bli grinig. Haha, men det är smällar man får ta.



Micha Hellberg'


Shoppat

Kom just hem från stan, nu sitter jag i mitt rum med en trött Paulina.
Men hon är söt ändå, för alltid min bästa vän.
Pernilla åkte hem för hon ska till pc med två vänner från norr. Hon som skulle börja sitt nyktra liv, och som ni märker så går det väldigt bra för henne. Inte.

Jag köpte inget speciellt i stan egentligen. Mina mjukis hade ju gått sönder så nu har jag köpt tre par så slipper jag tänka på det ett tag. Och sen köpte jag en tröja på H&M och bild på den kan komma upp senare.
Men nu ska jag vara social mot min fina Paulina innan hon somnar.


Fina Pauo när vi gick i nian.

Micha Hellberg'

Stan och födelsedag

Nu sitter jag här och har äntligen hittat något att äta till frukost. För frukost behöver jag eftersom jag ska in till stan med Pernilla och Pauo.
Jag ska köpa mjukisbyxor och alladinbyxor så att jag har något bekvämt att gå i på båten. Och sen efter det får vi se vad som händer, för det är inte planerat. Men någonting hittar vi på.

Födelsedag?
Fyller jag år?
Nej, det gör jag inte. Men det gör världens bästa Fia!!
Grattis på 20 årsdagen min fina och härliga vän!!



Micha hellberg'

Film och coca cola light

Nu kom jag precis hem från Pernilla. Vi har haft en supermysig kväll med film, gottigott och coca cola light, livets dryck.
Vi började med att titta på Beck fast vi pratade om annat genom i stort sett hela filmen. Men det var mysigt och välbehövligt samtal. Och det kommer kännas så jobbigt att åka på måndag. Veta att jag inte kommer att träffa de underbara vännerna jag har i min klass på ett bra tag.
Självklart kommer vi att ha kontakt med varandra under praktiken. Men det blir absolut inte samma sak att skriva på en dator som att umgås nästan varje dag, både i skolan och på fritiden. Nej, usch vad jag kommer att sakna det.

Vi tittade också på Hipp hipp hora och det var så sjukt länge sedan man såg den filmen och den är faktiskt BRA. Säg vad ni vill, men jag tycker verkligen att den är bra.




Nu har jag inte så mycket mer att berätta. Men vi hörs imorgon, för jag ska alldeles strax gå och lägga mig.

Micha Hellberg'

Ompysslad

Ska ner till fina Pernilla i lillhagen och bli lite ompysslad.
Vi hörs ikväll när jag kommer hem.
Puss på pannan

Micha Hellberg'

Resa

Nu har jag fått tag i mitt rederi och jag mönstrar på min båt på måndag.
Sedan avgår vi ifrån Göteborg vid 23 på kvällen.
Det är först nu jag inser att jag verkligen ska åka iväg och vara borta så länge. Vara tvungen att stå på egna ben och stå där helt utlämnad till främmande människor.
Visst, det är detta jag har velat så sjukt länge. Från första stund som jag satte min fot på Ester Mosesson så är det detta jag kämpat så hårt för. Men nu när jag står här och min dröm har blivit till verklighet så vet jag inte om det är detta jag vill göra. Jag vet inte om jag vill vara borta ifrån alla mina vänner så sjukt länge. Jag vet inte ens om jag vill bli kock längre eller vad jag ska göra med mitt liv.
Men nu är jag här och jag har kämpat hårt och tagit mig fram hit. Nu ska vi inte vända, nu gör vi det bästa av situationen och så får vi se sen vart detta tar oss.

Vad gör vi?
Nu kör vi!!



Micha Hellberg'

Nu vart håret klippt. Blev att få håret to...

Nu vart håret klippt. Blev att få håret toppat och uppklippningen fixad så den äntligen blev bra. Micha Hellberg'


Klippning

Får inte tag i mitt rederi, vilket gör mig både frustrerad och förirrad.
Sist när jag pratade med dem sa de att jag antagligen skulle mönstra på min båt den 8 november och att de skulle höra av sig nu i veckan.
Men om jag ska mönstra på båten på måndag så borde dem ha ringt nu och jag borde ju komma fram till dem när jag ringer, vilket jag inte gör.
Jag vill ju veta var, när och hur jag ska mönstra på så att jag kan ställa in mig på det och inte bara ryckas upp från livet och socialiteten på fastlandet. Men nog om det.

Nu till rubriken. Jag ska snart bege mig in till stan och klipoteket för att fräscha upp mitt hår med lite toppning osv. Helst av allt vill jag göra min sidecut som jag velat göra i några år nu. Men problemet är att om jag gör den nu så kommer jag inte kunna ha den balfrisyren jag vill och min studentmössa blir antagligen förstor. Så jag antar att jag får vänta ett tag till med det. Så hur håret blir idag återstår att se. Jag ska skippa min snedlugg och låta luggen växa. Det vet jag åtminstonde. Haha.

Hörs senare!
Micha Hellberg'

Arg

Ja, jag är arg. Ni läste rätt.
Bli så galet lack på Sandras chef. Sandra är min bästa vän som förtillfället befinner sig nere i spanien och jobbar. Hon hade tänkt åka hem nu till helgen och vara hemma fredag till måndag. Och när jag har pratat med henne i telefon har jag hört hur glad hon har varit över det.
Men nej, nu kan hon inte komma. För att hennes chef inte vill tillåta det. Och jag förstår henne när hon säger att det känns som hon vill åka hem för alltid och skita i Spanien nu.
Jag kan inte förstå problem med att låta någon åka hem EN helg.
Och dessutom saknar jag min bästa vän och då är det självklart att jag blir såhär arg.



Bästa vän! <3


Sen har vi min båt då. Dem hör inte av sig, så jag har ingen aning om var eller när jag ska mönstra på.
Jag vet inte om det blir imorgon eller om tre veckor liksom. Och jag vill gärna veta det så att jag vet när jag behöver få allt klart.
Och det gör inte saken så mycket bättre att de har varit otrevliga personer som pratat med mig då jag ringt och som kappt gett mig någon information. Det könns bara som att de inte vill ha dit mig och just nu skulle det kännas så mycket bättre att bara stanna hemma.



Båten..

Micha Hellberg'


Böda camping

Någon mer än jag som tittade på Böda camping?
Vad tyckte ni om programmet?

Jag tycker att det är synd att tv måste förlöjliga människorna som ställer upp. Som att göra det till värsta stora grejen att de i slummen hade "uniformer" som de gick med på paradgatan. Att han som hyrde en styga sa suveränt till allting och att Wivas spelade in musikvideos.
Visst att man kan klippa till programmen så att det blir lite roligare, men man behöver inte överdriva. Det blir bara för mycket då.

Annars tycker jag att själva programidén är rolig.
Jag har själv campat på Böda sand och tycker att det är roligt att se hur campingen är nu och vad det är för typ av människor som står där.
Men jag tycker att de ska få vara sig själva även om de är med i tv. Eller kanske ska säga framstå som sig själva?

Ge mig era åsikter. Jag vill ha svar på tal :)

Micha Hellberg'

Galen

Nu är jag hemma efter att ha varit i stan med Sandra och hennes syster Frida och sedan på net on net med Becca.  
Jag köpte en boll sak på teknik magasinet, som jag skulle få från pappa (se bild). Och den blir jag galen på. Det är en liten kula som ska åka på en bana och så är det numrerat hur den ska åka. Och jag kommer hela tiden till 30 eller 42 innan den ramlar av. Irriterande.

På net on net köpte becca en telefon eftersom hon gjort sönder sin gamla. Så nu köpte hon en nästan likadan. Det är inte bra att bli arg för då händer sådana saker.

Nu ska jag vänta på att pappa och Malin går upp ur sängen och lagar mat till mig. För det orkar jag inte göra själv idag. Vi hörs sen.




Micha Hellberg'


Sitter på café med sandra och hennes syste...

dsc00169 (MMS)

Sitter på café med sandra och hennes syster nu. Mysigt :) Micha Hellberg'


såhär ser jag ut idag. Nu åker jag in til...

dsc00168 (MMS)

såhär ser jag ut idag. Nu åker jag in till stan. Hörs sen. Micha Hellberg'


Stress start

Jag skulle gått upp klockan nio idag, vilket jag inte gjorde.
Jag gick upp nu. Och om en timme ska jag befinna mig i stan. Bara att önska mig lycka till.

Idag kan vi dessutom blåsa av starten på min vecka som kommer att bestå av stress till största delen. Bara idag ska jag hinna med en hel del saker. Som att frysa mitt gymkort, träffa Sandra, träffa Fia, beställa klipptid, få tag i mitt rederi som inte hör av sig osv.

Utöver det är de en hel del saker som ska införskaffas.
Men det här är ju inte kul för er att läsa om. Men jag uppdaterar från mobilen under dagen så får ni veta hur det går med allt.
Förresten så fattar jag inte varför mina inlägg från telefonen blir så konstiga. Jag får ta tag  det när jag kommer hem.






Micha Hellberg'

RSS 2.0